Bodzavirágos, gyömbéres, hideg almaleves

2018-05-04

sponsored links

A fekete bodza virága a legfinomabb tavaszi fûszerek egyike. Ízeit érdemes minél töményebben kiáztatni. Ez a leves is így készült.


Elkészítés:

A bodzavirágtányérokat hideg vízbe tettem, jó sok virágot, hogy minél ízesebb legyen. Hûtõben állt egy fél napot, majd ebben a bodzás vízben, néhány pici szeletke gyömbérrel még fûszerezve, sûrû almalevest fõztem. Ízlés szerint édesítettem, picit sóztam. Habarás nélkül behûtöttem, majd egy kisebb adag hideg, bodzavirágos vízzel kicsit hígítottam. Tálaláskor friss bodzavirágszirmokkal szórtam meg.


Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,


Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2018/05/bodz...

sponsored links

Keres?s