Bodzaviráglikõr v2
sponsored links
A múltkor megígértem, hogy gyorsan letudom a bodzavirág-szezont, de ez a recept itt maradt. Talán nem fogtok megorrolni, most úgyis mindenki eprezik, cseresznyézik, meggyezik... ;)
Szinte ugyanúgy készült, mint az elõzõ változat, csak hosszabb elõérlelési idõvel és fûszeresebbre, édesebbre. Tehát a mosatlan, de lehetõségekhez mérten megtisztított virágokat lecsipkedtem a vastag szárról. Annyi virágra volt szükség, amennyivel az üveg tele lett, de a virágok közé felkarikázott citromot és egy felhasított vaníliarudat is tettem. Az üveget peremig öntöttem vodkával, majd sötét, hûvös helyre tettem (hûtõ) érlelõdni.
Négy hét elõérlelési idõ után leszûrtem a virágtól a vodkát. Elsõként sûrû szöveten keresztül, amivel eltávolítottam a virágokat - ezeket alaposan ki is nyomkodtam és 1-2 dl vodka további hozzáadásával kissé "átöblítettem", másodszor pedig ...