Bodzavirág triplázva
sponsored links
Tudom, az utóbbi napokban még a csapból is a bodzavirág folyt, így nem szándékozom növelni a hátatokon lépegetõ ludak számát: részemrõl most azonnal bevégzem a bodzaszezont és egyszerre hozom az összes idei "mûvet". Illetve csak majdnem: a múltkor a bodzaviráglikõr külön bejegyzésbe került...de csak mert tényleg nagyon megérdemli. ;)
Tehát a bodza három felvonásban így hangzik: bodzavirágszörp, bodzavirágzselé és bodzavirágecet.
Kezdjük a leggyorsabbal: bodzavirágecet. Máginál fedeztem fel, beleszerettem, elkészítettem. Kóstolásra késõbb kerül, de az már az elsõ nap után nyilvánvalóvá vált, hogy remek, zamatos ecet lesz belõle.
A recept kistestvére a nemrég debütált fûszereceteknek: a virágokból kitessékeltem a lakókat, majd anélkül, hogy megmostam volna, leszáraztam és üvegcsébe rakosgattam az apró virágokat. Almaecettel öntöttem fel és bedugaszolva érni hagytam...hagyom.
Mági mézes almaecettel készíti - én a mézet egyelõre kihagytam, majd kóstolás után döntök felõle. :) Mági, köszönöm a receptet! :)
Évek óta készítek karamell alapú bodzaszörpöt - igaz egyik-másik évben kimarad, mert nem vagyunk nagy ...
Évek óta készítek karamell alapú bodzaszörpöt - igaz egyik-másik évben kimarad, mert nem vagyunk nagy ...