Bodzavirág szörp

2013-06-26

sponsored links

Amit, inkább szirupnak neveznék a hígítási arány miatt. Szerintem nem adja vissza a bodza igazi ízét, nekem túl "light"-os, ezt a receptet is ugyan abban az újságban találtam.

10 tenyérnyi bodza
8 liter víz
1,5 dkg borkõsav
1,5 dkg citromsav
1,75 dkg cukor
1 kiskanál szalicil

A hozzávalókat -a szalicil kivételével- összekeverjük, lefedve 5 napig állni hagyjuk. Ezután belekeverjük a szalicilt, és ha teljesen felolvadt, a szörpöt üvegekbe szûrjük.

Szerencsére, vagy csak tapasztalatból fél adaggal készítettem. Nekem pezsgett az 5. napon de kb. 1 hónapja jól bírja a szekrény tetején. Itt is változtattam: citromsav helyett aszkorbinsavat használtam, bár szalicil hivatalosan nem kapható már, nekem volt itthon azt használtam.

Folytats a blogon ... bodzamania.blogspot.com/2013/06/bodza...

sponsored links

Keres?s