Bodzavirág pongyolában
sponsored links
Szintén az újságból.
8-10 bodzavirág
20 dkg liszt
2 dl tej
1 dl víz
2 tojás
csipet só
8-10 bodzavirág
20 dkg liszt
2 dl tej
1 dl víz
2 tojás
csipet só
A hozzávalókból sûrû palacsintatésztát készítünk, 1-2 órát állni hagyjuk. A bodzavirágok szárát rövidre vágjuk, leöblítjük, a sûrû palacsinta tésztába mártjuk, bõ, forró olajban kisütjük. Akkor az igazi, ha a kis virágok sütés után külön maradnak. Porcukorral megszórjuk.
Minimálisak a változtatásaim: a bodzavirágok szárát nem vágom rövidre, így kevesebb az esélye hogy leégetem az ujjam. Szintén nem öblítem le a virágokat. Ami a lényeg-forró legyen az olaj, és akkor nyílnak szét a virágok, ha lefolyatjuk a tészta nagyját. Ha beletesszük a forró olajba, ne engedjük el a szárat, hanem nyomjuk jól a serpenyõ aljához így tényleg szét fognak válni a virágok. Fincsi lesz. Ha túl sok tészta marad rajta, nem fog megsülni a belseje.
Ezeket a recepteket azért írom le, mert nagyon sokat használom ezt az újságot, és szegénykén meg is látszik az a 30 év, plusz az én pár éves aktív használatom.