Bodzavirág palacsinta bundában
sponsored links
Hétvégi baráti kerti parti közepén elmentünk egy kis érintetlen bodzavirágot gyûjteni. Mivel a környéken nem járnak autók, szép fehér ernyõket tudtunk leszedni. Abból készítettem ezt a finomságot.
Hozzávalók:
Palacsinta tésztához:
Elkészítése:
A tojást elõbb a cukorral, sóval, vaníliával kikevertem habverõvel, majd hozzáadtam a lisztet és végül a tejet adagonként, hogy sûrû palacsintatésztát kapjak.
Egy kisebb serpenyõben olajat melegítettem nem túl forróra. A virágokat kisebb ernyõkre szedtem szét, hogy ne a nyelét sütögessem, hanem valóban a virágát. Belemártottam a tésztába és az olajban mindkét oldalát megsütöttem. Konyhai törlõn leitattam a felesleges olajat és kevés házi vaníliás porcukorral szórtam meg. Nagyon egyedi íze volt. Nem tolakodóan, de ott volt a bodza illata és íze. Finom csemege.
Hozzávalók:
- 3 szép nagy bodzavirág
Palacsinta tésztához:
- 1 tojás
- 1 ek cukor
- 1 csipet só
- 1 tk vanília kivonat
- 10 dkg tönköly fehér liszt
- 1 dl zsíros tej
Elkészítése:
A tojást elõbb a cukorral, sóval, vaníliával kikevertem habverõvel, majd hozzáadtam a lisztet és végül a tejet adagonként, hogy sûrû palacsintatésztát kapjak.
Egy kisebb serpenyõben olajat melegítettem nem túl forróra. A virágokat kisebb ernyõkre szedtem szét, hogy ne a nyelét sütögessem, hanem valóban a virágát. Belemártottam a tésztába és az olajban mindkét oldalát megsütöttem. Konyhai törlõn leitattam a felesleges olajat és kevés házi vaníliás porcukorral szórtam meg. Nagyon egyedi íze volt. Nem tolakodóan, de ott volt a bodza illata és íze. Finom csemege.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.