Bodzavirág bundában
sponsored links
Hozzávalók:
-10 db bodzavirág
-liszt
-2 db tojás
-1,5 dl tejszín
-1/2 citrom reszelt héja
-csipet só
-1 teáskanál porcukor
-1 csomag vaníliás cukor
-olaj a sütéshez
Elkészítés:
A bodzavirágot öblítsük le, majd alaposan csepegtessük le.
Az egész tojásokat keverjük simára a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és annyi liszttel, hogy palacsinta sûrûségû masszát kapjunk.
Egy serpenyõbe öntsünk bõséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután egyesével mártsuk bele a tésztába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajba a virágok). Végül mindkét felét süssük szép pirosra, sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön.
Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlõre, hogy a felesleges olajat felszívja.
Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Az egész tojásokat keverjük simára a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és annyi liszttel, hogy palacsinta sûrûségû masszát kapjunk.
Egy serpenyõbe öntsünk bõséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután egyesével mártsuk bele a tésztába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajba a virágok). Végül mindkét felét süssük szép pirosra, sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön.
Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlõre, hogy a felesleges olajat felszívja.
Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.