bodzaszörp
sponsored links
gyors bejegyzés, hátha valakinek még hasznos lesz. az elmúlt napok (mit napok, hetek!) idõjárása nemigen kedvezett a bodzavirágzásnak, ahol az a lényeg, hogy minél virágporosabb legyen a bodzavirág, mert így annál több aromát zárunk a készülõ szörpbe. ráadásul a családban mindig napsütötte helyen érleltük, ezt összefüggõ felhõtakaróval igen nehéz elérni. virágot mindig eldugott, utaktól távoli helyekrõl szedjünk. a legjobb, ha meg sem mossuk õket, mert az értékes virágpor bizony lemosódik. a végén úgyis átszûrjük.
bodzaszörp
a következõ recept körülbelül 4-5 egy literes üveg szörphöz elegendõ
fél szatyor kinyílt bodzavirág (ilyen standard méretû zacskó)
2000 g kristálycukor
3500 ml víz
két citrom ...