Bodzaszörp - eperrel is
sponsored links
Õszintén elmondom én EDDIG nem szerettem a bodzaszörpöt, sõt egy kortyot sem voltam hajlandó meginni belõle, valamiért mindig is "ördöngõs" homály fedte számomra magát a növényt is gyerekkorom óta. DE most ismét egy pálfordulásra és gasztronómiai ízlésficamom ismételt átugrására került sor. Ha így haladok 5 éven belül mindent megeszek:) NY mindig ezt issza a kedvenc éttermünkben (M étterem - õ megér egy külön bejegyzést:)) és kedveskedni szerettem volna neki, hogy én házilag elkészítem neki (mostanság a házilag készített alapanyagok rabja lettem - mellesleg nagyon könnyû elkészíteni). Azt mondta jobb:) Úgyhogy hajrá fiúk-lányok, ha szeretitek, ha nem indulás a városi szmogtól távoli lelõhelyekre bodzát szedni:) A mi bodzánkat édesanyukám szedte a surányi erdõ szélén:)
A bodzatányérok (így hívják az egy kis ágán csoportosuló virágtányért:)) leszedésénél figyeljetek arra, hogy ne nagyon marcangoljátok szét a virágokat, mert a virágokban levõ virágpor adja a szörpinek az ízanyagát és ha sokat vacakolunk vele, akkor ezeket az értékes ízanyagokat elveszítjük. Szerintem megmosni sem érdemes, de az esetleges mini bogarakat és a különbözõ szennyezõdéseket azért távolítsuk el róla.
20-25 bodzatányér
3 lime
6 citrom ...