Bodzapudingos túrótorta

2017-05-27

sponsored links

 Ez a sejtelmes színû sütemény hasonlít az Újpalota tortához vagy a Fanta szelethez. Nem teljesen saját ötlet. Citromhab juttatta eszembe, amikor Üdítõ torta néven málnaszörpbõl készített túrótortára pudingot. Így aztán majdnem ugyan olyan lett, mint az övé. Köszönöm szépen.
A képen tavalyi bodzaszörp látható az üvegben.
 Hozzávalók:
 -tészta

3 tojás
12 dkg cukor
2 evõkanál olaj
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor
fél kávéskanál sütõpor

-krém
50 dkg túró
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 evõkanál búzadara

-zselé
7 dl bodzaszörpbõl készített üdítõ
1 evõkanál cukor
2 csomag tejszín ízû pudingpor
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgáját, az olajat és végül beleforgatjuk a sütõporos, kakaós lisztet. A lisztet a kakaóval és a sütõporral habverõ segítségével könnyen tudjuk elkeverni. 24 cm-es tortaformában sütjük 180 fokon. Rácson hagyjuk kihûlni, majd visszatesszük rá a tortakarikát. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, botmixerrel krémesítjük, és a kihûlt tortalapra simítjuk. A tetejére csak házi bodzaszörp jó, ami valójában szirup. Jól elálló szörp recept található a blogomban. Felhígítjuk vízzel a megfelelõ ízre, és a cukorral elkevert pudingporral sûrûre fõzzük. Kicsit hûtjük, és ráöntjük a túrós rétegre. Jól behûtve szeleteljük. 





Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2017/05/bodzap...

sponsored links

Keres?s