Bodzapezsgõ
sponsored links
Lehet, hogy máshol már rég elvirágzott a bodza, de nálunk még mindig virágzik, így nekem is sikerült összehoznom néhány bodzás finomságot. Többek közt azt a bodzapezsgõt, ami a fenti képen látható, illetve azt a bodzaszörpöt, ami 4gyerek receptjébõl ihletõdött, és a következõ bejegyzésben lesz olvasható. De készült egyéb is, ami rendre megjelenik majd. A bodzapezsgõ receptjét egy nagyon régi szakácskönyvbõl vettem, ami édesanyám könyvtárában volt, a címét és szerzõjét is elfelejtettem már, sajnos anyu sem tudott részletekkel szolgálni, mivel - mint mondta - a könyvet kölcsönadta valakinek, aki aztán nem hozta vissza. Kár érte, mert nagyon sok jó ital volt benne, és szívesen lapozgatnám most is. Lényeg, a lényeg, hogy ezt a bodzapezsgõt ezzel a recepttel már évtizedek óta készítem, kívülrõl tudom, így a könyv sem kellett az elkészítéséhez. Ja, és azért pezsgõ, mert szénsavas, de a "buborékokat" természetes anyagból "készítettem", vagyis a benne lévõ élesztõtõl keletkezik az érés során. S mivel egy zacskónyi bodzavirágot szedett Anett unokahúgom, úgy gondoltam, hogy "egy mocskolással" elkészítem 4gyerek bodzaszörpjét is olyan idõszakra, amikor nincs bodzavirág, de ez a következõ bejegyzés témája.
Hozzávalók 1 tízliteres befõttes üveghez:...