Bodzakrémes sütemény
sponsored links
Minden évben készül bodzaszirup, vagyis tömény bodzafõzet. (A receptjét ITT találjátok.) Eddig csakis szörp formájában fogyasztottuk, de most egy kis krémes sütit találtam ki belõle. Az alapja egy egyszerû piskóta, amire fõzött krém kerül. Olyan sikere lett, hogy pillanatok alatt elfogyott.
A recept megjelent a Kifõztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók kb. 15 szelethez
Tésztához:
*3 nagyobb tojás szétválasztva
*3 púpozott ek cukor
*3 púpozott ek liszt
*1 csapott kk sütõpor
Krémhez:
*2 púpozott ek liszt
*1 dl tej
*1 dl bodzaszirup
*5 dkg vaj
*12 dkg mascarpone
*1 ek házi vaníliás cukor
Díszítéshez:
*2-3 kocka fehér csokoládé
Elõször a krémhez a lisztet a tejjel, és a bodzasziruppal sûrûre fõzzük. Ha kihûlt, belekeverjük a vajat, a vaníliás cukrot, és a krémsajtot.
A tojásfehérjét géppel kemény habbá verjük a cukorral, majd a sárgájával, végül beleforgatjuk a sütõporos lisztet.
Sütõpapíros 20*30 cm-es tepsibe simítjuk, 180 fokon alul-felülsütéssel kb. 18 perc alatt megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük. A kihûlt piskótát megkenjük a krémmel, és fehér csokoládét reszelünk a tetejére.
Legalább 1 órát a hûtõben pihentetjük. Szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.