Bodzabogy? sz?rp
sponsored links
Ha azt mondjuk bodzasz?rp, val?sz?n?leg mindenkinek egyb?l a vir?gb?l k?sz?lt v?ltozat ugrik be, pedig a teljesen ?rett bogy?b?l is csuda finom ?s nagyon eg?szs?ges italt k?sz?thet?nk.
A fekete bodza bogy?ja nagy mennyis?gben tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6- ?s C-vitamint valamint flavonoidokat, antoci?nokat. Antioxid?nsai megk?tik a szabad gy?k?ket, lass?tj?k a sejtel?reged?st, er?s?tik az immunrendszert, g?tolj?k a rosszindulat? sejtek elszaporod?s?t, a gyullad?sok ?s az ?rrendszeri megbeteged?sek kialakul?s?t.
Ezen k?v?l cs?kkenti a koleszterinszintet, v?di a sz?vet, valamint hozz?j?rul a zs?rok lebont?s?hoz. V?rus- ?s bakt?riumellenes hat?s?nak k?sz?nhet?en a k?l?nb?z? fert?z?sekkel is sikerrel veszi fel a harcot, hat?kony influenza ?s megf?z?s eset?n.
Hozz?val?k
Forr?st?l sz?m?tott 15-20 percig lass? t?z?n, id?nk?nt ?tkeverve f?zz?k.
Az eg?szet ?tt?rj?k szit?n, hozz?adjuk a cukrot ?s a citromsavat.