Bodza zselé eperrel

2014-05-16

sponsored links

Rákanalazzuk a zselét

A két varázsszó ehhez a recepthez: villámgyors és rendkívül könnyû. Ami lesz belõle, az pedig egy szemet gyönyörködtetõ, frissítõ bodzás desszert sok-sok zamatos eperrel! Jöhet a recept?:) Alapvetõen nem szeretem a zselatint édességekben használni, mert nem szeretem azt a gumiszerû állagot, ami a végeredmény lesz. Az egyetlen formája, amiben megtûröm, az a gyümölcsös zselé. A végeredmény ebben az esetben könnyû lesz, és nem gumisan rágós, és a friss gyümölcsökkel egy igazán zamatos desszert lesz belõle. Az epertõl az amúgy aranyszínû zselé gyönyörû rubin vörös lett, amiben szinte világítanak az apró bodzavirágocskák. Az elkészítési ideje nagyjából 10 perc, amiben benne van a gyümölcs megtisztításától a zselatin olvasztásán át a formába öntés is. Szerintem nem is kell tovább promótálni, próbáljátok ki!:) Bodza zselé eperrel

Hozzávalók

  • 20 g zselatin
  • 2,5 dl (házi) bodza szirup
  • 2,5 dl víz
  • bodzavirág
  • 20 dkg eper

Elkészítés

  1. Az epreket megmossuk kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk.Az epret felkockázzuk
  2. A bodzavirágot óvatosan átöblítjük, majd a formába teszünk az eperkockákból (minél több, annál jobb) és szórunk rá virágokat. (ez el is hagyható)A formába pakoljuk
  3. Egy lábasba öntjük a szirupot, a vizet és a zselatint és elkeverjük.
  4. Kis lángon melegíteni kezdjük, addig melegítjük, míg el nem olvad teljesen, de vigyázzunk, nem szabad felforralni!
  5. Ha felolvadt és nincsenek már benne apró szemcsék, levesszük a tûzrõl, és megvárjuk, míg szobahõmérsékletûre hûl.
  6. Ekkor a formákba kanalazzuk õket.Rákanalazzuk a zselét
  7. Betesszük a hûtõbe, hogy teljesen megdermedjen.
  8. Tálalás elõtt pár másodpercre forró vízbe mártjuk a formát, majd egy tányérra fordítjuk. Így könnyen ki fog jönni a zselé.
Bodza zselé eperrel Bodza zselé eperrel

Folytats a blogon ... sutidoboz.hu/bodza-zsele-eperrel/

sponsored links

Keres?s