Bodza szuflé, eperöntet
sponsored links
A múlt héten csütörtökön újra meghívást kaptam az M1 Család-barát magazinjába, ahol egy bodzás desszertet készítettem el az élõ adás során. Megpróbáltam olyan receptet bemutatni, ami kicsit eltér a szokványos felhasználási módoktól (krémdesszert, palacsinta tésztában sült bodzavirág, dzsem, szörp, stb.), így egy bodza szufléra esett a választásom, bodzavirágos eperöntettel. A stúdiókörülményekre való tekintettel nem kényes, liszttel készült, hanem gríz alapú felfújtat sütöttem, ami tökéletesen sikerült. Mivel megígértem, és már többen hiányoltátok azóta, most itt van a recept is:
Bodza szuflé eperöntettel
Hozzávalók:
A bodzasziruphoz:
1 kg cukor
1 liter víz
1 citrom felkarikázva
6-8 tányér bodzavirág ...