Bodza I.
sponsored links
Idén készítettem életemben elõször bodza szörpöt. Nem annyira csípem persze az ilyeneket, nem is akartam semmiképpen "hagyományosat" készíteni. Ezért csináltam barna cukorral. Szóval ne lepõdjön meg senki a színén. Azon kívül persze minden tulajdonságában olyan, mint a sima cukorral készülte, csak - merem remélni, legalább is - egészségesebb.
Hozzávalók:
- 10 szép nagy bodza virág
- 1 citrom
- 1,5 l víz
- 1 kg barna cukor
Elkészítés:
A bodza virágokat és az alaposan megmosott (én forráztam és áztattam), felkarikázott citromot felöntjük a vízzel és két napig áztatjuk, miközben többször megkeverjük. Ezután leszûrjük és a levet felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot és 10 percig fõzzük a szörpöt, majd kiforrázott üvegekbe töltjük és gondosan lezárjuk azokat.
Hozzávalók:
- 10 szép nagy bodza virág
- 1 citrom
- 1,5 l víz
- 1 kg barna cukor
Elkészítés:
A bodza virágokat és az alaposan megmosott (én forráztam és áztattam), felkarikázott citromot felöntjük a vízzel és két napig áztatjuk, miközben többször megkeverjük. Ezután leszûrjük és a levet felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot és 10 percig fõzzük a szörpöt, majd kiforrázott üvegekbe töltjük és gondosan lezárjuk azokat.