Bodza, egres és mandulás keksz

2011-06-30

sponsored links

Az egres nem örvend osztatlan népszerûségnek, még azok körében sem, akiknek nem volt alkalmuk a bokrokon meredezõ méretes tüskékkel megismerkedni. Hírnevét alaposan megtépázta a menzákon a cipõtalp szárazságú marhahús mellé felszolgált lisztes-csomós, tejfölös valami, amit egresmártásnak gúnyoltak.

Én õrzök róla ennél szebb emlékeket is, de ez volt az elsõ alkalom, hogy megpróbáltam kezdeni vele valamit a konyhában. Az eredmény egy bodzaszörppel ízesített, enyhén savanykás pohárkrém lett, amit - bár most mandulás kekszet ropogtatva fogyasztottunk el - szívesen felszolgálnék egy jól elkészített marhasült mellé is.

Hozzávalók:

- 500 g egres, megtisztítva

- 1 dl víz

- 50 g méz

- 1 dl bodzaszörp...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/06/30/bo...

sponsored links

Keres?s