Bodza, egres és mandulás keksz
sponsored links
Az egres nem örvend osztatlan népszerûségnek, még azok körében sem, akiknek nem volt alkalmuk a bokrokon meredezõ méretes tüskékkel megismerkedni. Hírnevét alaposan megtépázta a menzákon a cipõtalp szárazságú marhahús mellé felszolgált lisztes-csomós, tejfölös valami, amit egresmártásnak gúnyoltak.
Én õrzök róla ennél szebb emlékeket is, de ez volt az elsõ alkalom, hogy megpróbáltam kezdeni vele valamit a konyhában. Az eredmény egy bodzaszörppel ízesített, enyhén savanykás pohárkrém lett, amit - bár most mandulás kekszet ropogtatva fogyasztottunk el - szívesen felszolgálnék egy jól elkészített marhasült mellé is.
Hozzávalók:
- 500 g egres, megtisztítva
- 1 dl víz
- 50 g méz
- 1 dl bodzaszörp...