Bocuse d’Or Hungary – a döntõ. Nem vagyok mesterszakács szemmel

2011-10-16

sponsored links

A szakmai sajtóban számtalan hivatalos tudósítás jelenik meg az esemény összegzésérõl, így nem posztom, és szándékom sincsen, hogy efféle beszámolóba kezdjek. Ugyanakkor kivételes élményben volt részem, így néhány gondolatot és néhány képet - a jobban sikerültek közül - szívesen közzéteszek.

A helyszín kialakítása rendkívül vendégbarát volt - a fotósok hadát leszámítva, akik persze csak a munkájukat végezték-, így végig szinte testközelbõl élvezhettük a versengést.

A nyolc versenykonyha mindössze néhány méterre volt tõlünk, a zsûritagok egymás közötti beszélgetéseit akár hallhattuk is volna, ha úgy tetszik.

A házigazdák - Mautner Zsófia és Harmath Csaba - nagyszerûen vezényelték és kommentálták az eseményeket, a verseny dinamikusan és kellemes hangulatban folyt.

A versengõ szakácsok szemtelenül fiatalok, de annál magabiztosabbak. Szinte érezhetõ volt a levegõben, hogy itt már nincsenek levetkõzendõ rossz beidegzõdések, csak friss, elõremutató profizmus és határtalan kreativitás, valamint könnyedség, erõltetettség és izzadtságszag nélkül.

Ebben az ágazatban laikusként, az egyik legmeghatározóbb élmény az volt, ahogyan a színes, szemgyönyörködtetõ tányérok idõben, néhány perces kitálalás után végigjárták a termet és egyre gyûltek a bemutató asztalon. Az ételek tartalmi és technológiai elemeirõl nem is beszélve.

Egy szarvashiba azért becsúszott, ugyanis a versenyzõk "csak" 6 tányért készítettek, így kóstolásra esélyünk sem ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s