Bobó szelet
sponsored links
Hetekkel ezelõtt kaptam egy receptet a blogom facebook oldalán, és megtetszett...arra gondoltam pont jó lesz húsvétra. Hozzávalók terén itt-ott helyettesítõ terméket kellett keressek, meg belegondoltam pár újítást, aztán jött Bobóka, és "újraírta" a receptet...
Az történt, hogy elkészítettem két piskóta lapot, külön-külön, de el kellett ugorjak a boltba, pár perc volt, addig mamival volt a töki...mire visszaértem, belemászott a piskótalapba, kiette a közepét...új piskótát kellett sütni...Bobó által megtépázott piskótát pedig felhasználtam a kekszes töltelékbe...:-)
Hozzávalók:
A tésztához:
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
1 ek holland kakaó
Fél cs. Sütõpor
Ebbõl 3 adagot sütünk, egy-egy a süti alsó, felsõ lapja, a harmadik a kekszes töltelékbe.
A vaniliás krémbe:
2 cs.vaniliás pudindpor
6 ek cukor
2 cs.vaniliás cukor
7 dl tej
25 dkg kockamargarin
10 db oreo keksz
A kekszes töltelékhez:
50 dkg darált háztartási keksz
20 dkg cukor
4 ek holland kakaó
1 piskótalap
1 kis üveg eperlekvár fele
Annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen
A tetejére:
4 ek tej
4 ek cukor
2 dkg holland kakaó
10 dkg margarin
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütõporral és a kakaóval elkevert lisztet. Sütõpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, 180 fokra felmelegített sütõben kb 20 perc alatt megsütjük. Hármat készítünk belõle.
A kekszes töltelékhez a hozzávalókat csak nemes egyszerûséggel összekeverjük és összegyúrjuk, két folpack között gáztepsi méretûre nyújtjuk.
A vanilia pudingot a cukorral és a porcukorral összekeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a pudingot, sûrûre fõzzük. Amikor kihûlt, robotgéppel belekeverjük a margarint, végül a darabokra tördelt oreo kekszet óvatosan beleforgatjuk.
Deszkára tesszük az egyik piskóta lapot, rákenjük a krém felét. Ráemeljük a kekszes lapot, erre kenjük a krém másik felét, végül mehet rá a piskóta.
A tejet a cukorral és a kakaóval felfõzzük, levesszük a tûzrõl, belekeverjük a margarint. Ha felolvadt, rácsurgatjuk a süti tetejére. Hûtõbe tesszük, másnap szeleteljük.
4 ek cukor
3 ek liszt
1 ek holland kakaó
Fél cs. Sütõpor
Ebbõl 3 adagot sütünk, egy-egy a süti alsó, felsõ lapja, a harmadik a kekszes töltelékbe.
A vaniliás krémbe:
2 cs.vaniliás pudindpor
6 ek cukor
2 cs.vaniliás cukor
7 dl tej
25 dkg kockamargarin
10 db oreo keksz
A kekszes töltelékhez:
50 dkg darált háztartási keksz
20 dkg cukor
4 ek holland kakaó
1 piskótalap
1 kis üveg eperlekvár fele
Annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen
A tetejére:
4 ek tej
4 ek cukor
2 dkg holland kakaó
10 dkg margarin
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütõporral és a kakaóval elkevert lisztet. Sütõpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, 180 fokra felmelegített sütõben kb 20 perc alatt megsütjük. Hármat készítünk belõle.
A kekszes töltelékhez a hozzávalókat csak nemes egyszerûséggel összekeverjük és összegyúrjuk, két folpack között gáztepsi méretûre nyújtjuk.
A vanilia pudingot a cukorral és a porcukorral összekeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a pudingot, sûrûre fõzzük. Amikor kihûlt, robotgéppel belekeverjük a margarint, végül a darabokra tördelt oreo kekszet óvatosan beleforgatjuk.
Deszkára tesszük az egyik piskóta lapot, rákenjük a krém felét. Ráemeljük a kekszes lapot, erre kenjük a krém másik felét, végül mehet rá a piskóta.
A tejet a cukorral és a kakaóval felfõzzük, levesszük a tûzrõl, belekeverjük a margarint. Ha felolvadt, rácsurgatjuk a süti tetejére. Hûtõbe tesszük, másnap szeleteljük.