Bobájka

2014-05-11

sponsored links


A bobájka vagy más néven a mákos guba jellegzetes magyar édesség, bár Németország keleti részén is ismert Mohnpielen néven. Készülhet kiflikarikákkal is vagy kelt tésztával - ez a bobájka. A receptet az interneten találtam. Az elkészítése kicsit bonyolult és idõigényes, de érdemes kipróbálni.

Hozzávalók: 8 dkg cukor, 5 ek vaj, 75 dkg liszt, 2 kiskanál só, 1 csomag élesztõ, 8 ek mák, 1,5-2 dl méz
Fél liter vízhez  hozzáadunk 6 dkg cukrot, sót és a vajat majd felforraljuk. Az élesztõt 1 dl meleg vízbe szórjuk, amibe belekeverünk még 2 dkg cukrot is. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, ehhez keverjük az élesztõs és a cukros keveréket is. Sima tésztává dagasztjuk majd tiszta konyharuhával letakarva fél óráig állni hagyjuk. Eközben a tészta ...

Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2014/05/b...

sponsored links

Keres?s