Blunz'n Gröstl

2011-12-17

sponsored links



Ma Ausztria egyik emblematikus ételét szeretném bemutatni.
Lehet persze azon vitatkozni, hogy ki és mit tekint annak, mondjuk én is tudnék még sorolni egy párat, de szerintem ez az egyik legfontosabb, ha nem városban, hanem vidéken jártok, egészen biztosan. Ja, kérem, az, hogy mi nem nagyon ismerjük? Hát igen, van pótolni való...

A Blunzengröstl Ausztria legendás egytálétele, két meghatározó alapanyagból, a véres hurkából és a burgonyából áll. Sógoréknél nagyon kedvelt és tényleg finom "serpenyõs" szinte minden házias kosztot kínáló itteni vendéglõ és étterem kínálatában fellelhetõ. Fõként õsztõl tavaszig kínálják, de ha van megbízható hentesünk, aki egész évben biztosítani tudja a hurkát, nyáron is lehet vele próbálkozni. Én eddig vagy három változatát ismertem (mindegyiket kinti munkahelyek példáiból), mire úgy gondoltam ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2011/11/blun...

sponsored links

Keres?s