Blogkóstolóra ? Dubarry szelet
sponsored links
Ebben a hónapban én vagyok a blogkóstoló házigazdája. A jelentkezõ bloggereket sorrendbe állítottuk a fiúkkal, mindenkinek az utána következõtõl kell valamit fõznie. Az én kérésem most az volt, hogy lehetõség szerint valami sósat készítsenek, de ez természetesen nem kikötés, az édesszájúak nyugodtan sütizhetnek
Nekem a Timi a konyhában blog jutott, most találkoztam vele elõször. Tetszettek a salátái, a cukkinis ételei, de egy régi kedvencemet választottam, a Dubarry szeletet. Ennek ugye a lényege, hogy egy szelet húsra egy karfiolrózsát teszünk, leöntjük besamelmártással, megszórjuk reszelt sajttal és sütõben összesütjük. Timi (vagy Lujza?) ezt így készíti el, az én verzióm pedig a következõ:
Dubarry szelet
Hozzávalók 4 fõre:
6 nagy szelet sertéstarja
Fél fej karfiol
4 dl tej
2 púpos ek liszt
3 dkg vaj
Kevés reszelt szerecsendió
20 dkg reszelt sajt
Só, bors
2 ek olaj
A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, sós, lobogó vízben 5 perc alatt elõfõzzük.
A besamelmártáshoz vajat egy lábasban megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, zsemleszínûre pirítjuk. A tejet felforrósítjuk, fokozatosan hozzákeverjük, addig folytatjuk, míg besûrûsödik. A végén megsózzuk és kevés szerecsendiót keverünk hozzá.
A tarjákat kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe fektetjük, amiben egymás mellett elférnek. Mindegyik tetejére teszünk egy-egy karfiolrózsát, majd rájuk kanalazzuk a besamelt, végül alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. 40 percre 180 fokos sütõbe toljuk.
Ízlés szerinti körettel fogyasztjuk (jelen esetben sült édesburgonyával).
Blogkóstoló 12.
Blogkóstoló 13. ? Sós süti
Blogkóstoló 17. ? Hajrá, fakanálra fel!!!
Blogkóstoló 17. ? kiírás
Nekem a Timi a konyhában blog jutott, most találkoztam vele elõször. Tetszettek a salátái, a cukkinis ételei, de egy régi kedvencemet választottam, a Dubarry szeletet. Ennek ugye a lényege, hogy egy szelet húsra egy karfiolrózsát teszünk, leöntjük besamelmártással, megszórjuk reszelt sajttal és sütõben összesütjük. Timi (vagy Lujza?) ezt így készíti el, az én verzióm pedig a következõ:
Dubarry szelet
Hozzávalók 4 fõre:
6 nagy szelet sertéstarja
Fél fej karfiol
4 dl tej
2 púpos ek liszt
3 dkg vaj
Kevés reszelt szerecsendió
20 dkg reszelt sajt
Só, bors
2 ek olaj
A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, sós, lobogó vízben 5 perc alatt elõfõzzük.
A besamelmártáshoz vajat egy lábasban megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, zsemleszínûre pirítjuk. A tejet felforrósítjuk, fokozatosan hozzákeverjük, addig folytatjuk, míg besûrûsödik. A végén megsózzuk és kevés szerecsendiót keverünk hozzá.
A tarjákat kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe fektetjük, amiben egymás mellett elférnek. Mindegyik tetejére teszünk egy-egy karfiolrózsát, majd rájuk kanalazzuk a besamelt, végül alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. 40 percre 180 fokos sütõbe toljuk.
Ízlés szerinti körettel fogyasztjuk (jelen esetben sült édesburgonyával).
Hasonló bejegyzések:
Blogkóstoló 12.
Blogkóstoló 13. ? Sós süti
Blogkóstoló 17. ? Hajrá, fakanálra fel!!!
Blogkóstoló 17. ? kiírás