Blogkóstoló 14.- Magyaros muffin

2014-01-27

sponsored links

A Konyhalál blog vezényletével zajló 14. Blogkóstolóban a Fecskefészek blogon kutakodhattam. Eddig még nem jártam ott, de nagyon örülök, hogy ide sodort a jószerencse!:) Már meg sem lepõdtem, hogy nem ment egyszerûen a választás. Voltak ott Barna sörös browniek, baconos-lilahagymás pogácsák és még sorolhatnám hosszasan:)
Végül is sok õrlõdés után a magyaros muffinra esett a választásom, hogy a döntés tökéletes volt azt már sütés közben 100%-osan tudtam, elég volt csak a levegõbe szagolni.:) Az íze pedig???? Mennyei!!!!:)))

Magyaros muffin
12 db
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 6 g sütõpor
  • 1/2 tk. só
  • 1/2 tk. õrölt pirospaprika
  • 1/2 tk. õrölt kömény
  • egy csipetnyi õrölt bors
  • 1 tojás
  • kb. 2 dl tej
  • 1 kis pohár kefír/natúr joghurt
  • 1/2 szál füstölt kolbász
  • kb. 10 dkg húsos szalonna/bacon
  • 12 apró kocka sajt (nálam most 2 db kocka sajt felkockázva)
  • kevés olaj a forma kenéséhez
A lisztet, fûszereket, sütõport egy tálban összekeverjük.
A szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk. Egy szûrõbe szedve lecsöpögtetjük, de a zsírját felfogjuk. A füstölt kolbászból 12 db vékony karikát vágunk. A többit is felszeleteljük és a karikákat négy felé vágjuk.

A tojást, kefírt, a szalonna zsírjából 2 evõkanálnyit összekeverünk. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és fokozatosan a tejet.
Beleforgatjuk a szalonnát és az apróra vágott kolbászt.

A muffinformát kikenjük olajjal és meghintjük egy kevés liszttel. Belekanalazzuk a masszát. Mindegyik közepébe nyomunk egy kocka sajtot és egy karika kolbászt.

175 C-ra elõmelegített sütõben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.









Folytats a blogon ... mezeskalacskonyha.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s