Blogbejegyzés ébren maradáshoz
sponsored links
Késõ este/éjjel, ha már nagyon fáradtak vagyunk, de valamilyen oknál fogva ébren kell maradnunk még egy bizonyos idõpontig, ám teendõnk igazából nincs kötelezõ (esetünkben egy anyagot várok még e-mailen, aminek megérkezéséig és ellenõrzéséig a lelkiismeretem nem hagy lefeküdni aludni), különbözõ praktikákat próbálok alkalmazni az ébren maradásra. Kezdem persze a rendrakás, házimunka, ilyesmi, de az csak egy bizonyos pontig mûködik. Utána a fáradtság legyõz és a kanapéra szorít. Ekkor jön a tévénézõs fázis, amivel csak az a gond, hogy el is lehet aludni rajta, ami pedig hiba lenne. Olvasás? Összefolynak a betûk. A Sudoku mindig leköt, de esténként azt pont elalvás elõtti álmosítónak-nyugtatónak szoktam használni, szóval az is csak egy újabb 5 percre elegendõ ébrenlétet biztosít. És itt kifogytam az ötletekbõl. Így jutottam el végül oda, hogy írok inkább egy blogbejegyzést, ha az e-mailre várva úgyis be van kapcsolva a gépem. Jelenleg féle egy van amúgy, és fél hatkor csörög a vekker. Így csak egy gyors és egyszerû receptet választok, bízva abban, hogy nem kell tovább várnom, mire befejezem. :)
És legyen akkor ez a recept most gluténmentes, ha már ez a legújabb heppem. :) Lehet vacsorára is készíteni, de ebédre is praktikus, fõleg, ha tudjuk, hogy nem lesz mikró a közelünkben.
Kölessaláta friss zöldségekkel
- 20 dkg köles
- 2 közepes sárgarépa
- 1 nagíbb / 2 kisebb csokor retek
- 15 dkg koktélparadicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1/2 citrom leve
- 2 ek olívaolaj
A sárgarépát meghámozzuk és felkarikázzuk. A kölest egy fedõs kisebb lábasban, aminek vastag az alja, szárazon pirítjuk néhány percig, amíg illatozni nem kezd. Ezt követõen 1-2 percig tovább pirítjuk, majd felöntjük bõ (ez fontos, picit több víz legyen rajta a szokásosnál, ami a sárgarépa fõzéséhez kell) kétszeres mennyiségû vízzel, sózzuk és beledobjuk a sárgarépa karikákat is. Lefedve kb. 15 perc alatt magába is szívja a folyadékot és a sárgarépa is megpárolódik. Közben felkarikázzuk a retket,a koktélparadicsomokat félbevágjuk, a petrezselymet felaprítjuk. A kölest hagyjuk legalább langyosra hûlni, majd összekeverünk minden hozzávalót (a citrom levét érdemes elkeverni az olívaolajjal és kevés borssal, mielõtt a salátára öntjük.
Langyosan/hidegen tálaljuk.
CH tartalom: 40 g CH/adag
Kalóriatartalom: 245 kcal/adag
u.i.: közben megérkezett az e-mail így mehetek aludni végre :)
És legyen akkor ez a recept most gluténmentes, ha már ez a legújabb heppem. :) Lehet vacsorára is készíteni, de ebédre is praktikus, fõleg, ha tudjuk, hogy nem lesz mikró a közelünkben.
Kölessaláta friss zöldségekkel
- 20 dkg köles
- 2 közepes sárgarépa
- 1 nagíbb / 2 kisebb csokor retek
- 15 dkg koktélparadicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1/2 citrom leve
- 2 ek olívaolaj
A sárgarépát meghámozzuk és felkarikázzuk. A kölest egy fedõs kisebb lábasban, aminek vastag az alja, szárazon pirítjuk néhány percig, amíg illatozni nem kezd. Ezt követõen 1-2 percig tovább pirítjuk, majd felöntjük bõ (ez fontos, picit több víz legyen rajta a szokásosnál, ami a sárgarépa fõzéséhez kell) kétszeres mennyiségû vízzel, sózzuk és beledobjuk a sárgarépa karikákat is. Lefedve kb. 15 perc alatt magába is szívja a folyadékot és a sárgarépa is megpárolódik. Közben felkarikázzuk a retket,a koktélparadicsomokat félbevágjuk, a petrezselymet felaprítjuk. A kölest hagyjuk legalább langyosra hûlni, majd összekeverünk minden hozzávalót (a citrom levét érdemes elkeverni az olívaolajjal és kevés borssal, mielõtt a salátára öntjük.
Langyosan/hidegen tálaljuk.
CH tartalom: 40 g CH/adag
Kalóriatartalom: 245 kcal/adag
u.i.: közben megérkezett az e-mail így mehetek aludni végre :)