Blini-túróval és cseresznyeöntettel
sponsored links
Érik az udvarunkon a cseresznye! :-) Itt van hát az ideje a hasunk teletömésén kívül a cseresznyés desszertek felvonultatásának is. Szombaton már összedobtam egy egyszerû cseresznyés lepényt, a hétfõi ebédhez pedig egy finom palacsintát, a "blinit" készítettem el az egyik süteményes könyvembõl.
Négy dolgon változtattam az eredeti recepthez képest: 1. a liszt felét teljes kiõrlésû rozslisztre cseréltem, 2. a túrótöltelékbe tettem tejfölt is, 3. a cseresznyeszószt megbolondítottam egy kis rosé borral, 4. egy evõkanál liszttel kicsit besûrítettem a szószt.
Íme hát a kikozmetikázott recept:
Palacsintatészta:
6dkg liszt
6dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
1 evõkanál cukor
3dl tej és ásványvíz keverék
1 tojás
Olaj a sütéshez
Töltelék: ...