Blini, késés, koccintás
sponsored links
A blinik, azaz orosz palacsinták sütése eredetileg tavalyi terv volt, karácsonyi elsõ fogásként szerepelt volna, aztán valahogy elmaradt. A mi szokásos ünneplõs menetrendünk minden évben kicsit kapkodós, hirtelen változó, folyton idõszûkével küzdõ, de nagyon vidám. Így esett, hogy a blinit végül szándékosan kifelejtettük a sorból, viszont a fánkon még éjfél elõtt felgyulladtak a fények. Valamit valamiért. Most azonban adódott alkalom arra, hogy elkészüljenek a blinik, Herr Paprikával ugyanis kapcsolatunk hivatalossá tételét ünnepeltük, és nem volt kérdés, mi legyen az elõétel. Én talán még gondolkodtam volna, de a másik fél, azaz Herr Paprika hamar egyértelmûvé tette, nincs min tanakodni, blini lesz.
Az alaprecept az essen&trinken oldaláról származik, beszereztem hozzá kisebb keresgélés után a hajdinalisztet, és nyugodtan mondhatom, igazán jól mûködött. Az orosz palacsinták tetejére kapros krém került, végül pedig lazackaviár. Szerettük, örültünk, koccintottunk, ünnepeltünk.
Itt a vége, blinit sütünk.
Blini kapros krémmel, lazackaviárral
...