Bite Sausage and Beer
sponsored links
A Bite története 2013 februárjában a Nyugatinál kezdõdött mikor megnyitották elsõ üzletüket, ahol különbözõ kemencében sült pékárukat lehet kapni, mellé egy napindító teával vagy kávéval megspékelve. Alig negyed évvel késõbb megnyitották Astorián második ellátó egységüket, ami 2014-ben teljesen átalakult és egészen új kínálattal indult újra. A Bakery Café nevet lecserélték Sausage and Beer-re, ami bizony annyit jelent, hogy a pékáru helyett immár kolbászokkal és egyéb hentesáruval várják a nagyérdemût.
A henteseknél étkezõk köre napról-napra bõvül, egyre inkább kezd visszatérni a köztudatba, hogy ott bizony lehet frissensült ételeket is enni. A Bite fogta az egész kolbászevõ életérzést és beleültette láncuk letisztult, kulturált és elegáns kialakításba, ahol nem pörköltszaftos pólóban feszítõ hentesek a felszolgálók, hanem egyenruhában mosolygós hölgyek.
A kolbászkínálat bõséges. Körülbelül 8-9 hónapnyi kísérletezés után érték el a végleges állapotot. Egy budakalászi vállalkozásnál készíttetik, ahol mindent grammra pontosan meghatároznak, legyen az fûszerezés vagy éppen a húshoz tartozó egyéb kiegészítõ. Sima-, grill, cserkész-, bajor-, borjú- és kacsakolbász is a kínálatot képzi, így ez a kolbász armada sok hentest is képes lefölözni. Természetesen van véres- és májas hurka is, de a klasszikus debreceni is rendelhetõ. Császárszalonnájukkal pedig igazi tábortüzes élményt varázsolhatunk magunknak a városszívében üldögélve. A kolbászok minõsége kifogástalan, egyikben sem találtam egy apró mócsingot vagy csomót sem, teljesen más élmény egy ilyen produktumot elfogyasztani, mint egy olyat amiben azért félfognyi darabkákat kell kerülgetni.
Alapvetõen az ilyen kolbászokat nagyon nem tudom elképzelni mással, mint egy jóféle mustárral, de itt ezt is kicsit újraértelmezték. Az alap szószok mellett van például levendulás eperdzsem vagy éppen mentás almazselé, melyekbõl utóbbi meglepõ módon ízlett és valóban harmonizált a kolbászok enyhén fûszeres ízével. A kolbászhoz természetesen kenyér is dukál, itt szép nagy karéj parasztkenyeret kérhetünk. Savanyúságból sem kell hiányt szenvednünk, lehetõségek tárháza áll elõttünk. Szépen lassan mindent összerakva elérjük a teljes hentes élményt, csak egy sokkal éttermibb környezetben. A Bite nem mondható drágának, fõleg ha belegondolunk egy-egy fesztivál vagy vásár alatt milyen silány minõségû kolbászokat árulnak közel aranyáron. Egy átlagos menü körülbelül ezer forint környékén mozog, de ha három fõre szeretnénk egybõl rendelni akkor is éppen, hogy túlcsúszunk a két ezer forintos határon.
A terasznak köszönhetõen jó idõben még napfürdõzhetünk is egyet, igaz a 7-es buszjáratok nem éppen segítenek a hegyi levegõ szerû élmény biztosításában. Lehetõségünk van különbözõ csapolt söröket is legurítani a húsáru mellé, de talán egy ilyenhez semmi nem illik jobban, mint egy fröccs. Akik továbbra is reggelizni akarnak azoknak elérhetõ omlett és francia szendvics is, de talán egy névvel vértezett helyen nem kolbászt enni fõbenjáró bûn.