Birsleves
sponsored links
Az elmúlt napok két meghatározó szava egyértelmûen a szoljanka és a sztrapacska, elõbbit Évától, utóbbit Pannitól kaptuk. Remekül fõzõ anyukáink vannak, tudtuk ezt eddig is, de azért jó errõl újra, meg újra és megint megbizonyosodni, és Herr Paprikával mi minden alkalommal lelkesen tesztelünk, nem mintha persze kérdéses lenne a végeredmény. Ennek örömére nem is nagyon fõztem, helyette sétáltunk keletre, nyugatra, dél felé, aztán északra, jártunk piacon, parkban, gesztenyék között, lépcsõkön, dombon, macskaköveken, zebrán, száraz leveleken. Jó ez a szandálos õsz, ahogy megnyugtatjuk egymást, kardigánra nem lesz szükség, és aztán többször nyugtázzuk, milyen igazunk volt. Remélem, az október csak átveszi a stafétát, nem vágyom még zoknira, cipõre, kabátra, maradjunk csak az egyrétegû öltözésnél. (Jó, este már elviselem a másodikat is.)
Panni nem csak sztrapacskával érkezett, jöttek vele a kertbõl az utolsó paradicsomok, és az elsõ birsalmák is. A paradicsomokat megpróbálom egyenként kiélvezni, eltartalékolni, aztán úgyis csak az ábrándozás marad a következõ szezonig, tehát terveim szerint csak végsõ esetben fõzök belõlük valamit. A birsalmák esetében viszont szabad a pálya, elsõ körben egyadagos leves készült, hogy megkíméljem Herr Paprikát, aki ilyen koncentrációban nem biztos, hogy örülne a birsalmának. Persze lehet, hogy tévedek.
Birsalmaleves (1 személyre) ...