Birslekvár és -kompót télire

2013-11-06

sponsored links


Kihasználva, hogy hétfõn nem kellett fõznöm, nekiestem a maradék birs feldolgozásának.
Mit ne mondjak, sérüléseim száma majdnem megegyezik a feldolgozott birsek számával:( Azzal nem mondok újat, hogy birset nem egyszerû feldolgozni... Ehhez még adjuk hozzá, hogy volt 3 hetem, amikor konyhám sem volt, így a birsek szebb darabjai csak mentek tönkre, csak mentek tönkre:(( Így aztán a maradékból kellett gazdálkodnom. Szívesen csinálom én, hisz a családom örül a kamrában sorakozó nem kevés egyéb lekvárnak is, de már majdnem besokalltam:(
Kínlódás volt, mire ennyi (és látszik, hogy aprócska darabok is vannak) ép birset kifarigcsáltam a hibás gyümölcsökbõl... Viszont bio!:) Már ez az egy dolog volt, ami vigasztalt némileg:)

A kompótnak valókat meg is hámoztam. Most négy üveggel lett... Meg korábbról van még 2.
Lekvár 7 üveggel lett. Ezeket Viki receptje szerint készítettem el. Én még fahéjjal és gyömbérrel is ízesítettem. (A szakácskönyveim még nem kerültek elõ, így az én családi receptem sem:( De így is nagyon finom lett:) Olyan ...

Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s