Birskörte krémleves.

2011-11-14

sponsored links


A nagymamánál még annak idején,  mindig sok-sok üveg birsalmabefõtt sorakozott az éléskamra polcain. Én pedig igen nagyon szerettem és arra a kérdésre, hogy milyen befõttet szeretnék enni, a válaszom az volt, hogy birsbõl készültet. Azóta sem ettem olyan finomat. Volt olyan év amikor sikerült nagyobb mennyiséget beszereznem ebbõl a nyersen kissé fanyar gyümölcsbõl, és akkor én is tettem el befõttet, de csakis kizárólag befõtt készült belõle. Aztán néhány éve, kezdtem másféle módon is elkészíteni, és levesbe, süteménybe is nagy kedvencem lett. Igaz mostanában egyre ritkábban sikerül beszereznem, na de ennek hamarosan vége, mert a napokban elültettünk egy birskörtefát és már csak azt a néhány évet kell türelmesen kivárnom, még termésre fordul. Most viszont szerencsém volt, és szép egészséges birsalmát, és birskörtét sikerült vennem, így  kedvemre süthetek-fõzhetek. Tegnap a libacomb mellett sütöttem meg néhány szemet,(nagyon finom volt, recept itt található) ma pedig levest készítettem belõle. A birskörtét, és a körtét összefõztem, fehérborral, tejszínnel, és fûszerekkel ízesítettem, majd tálaláskor pörkölt ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/11/b...

sponsored links

Keres?s