Birsalmás zellerkrémleves
sponsored links
Kata spájzában olvastam a zellerkrémlevesrõl - mintha csak én írtam volna azokat a sorokat :-)
Nem szeretem a zellert. Húslevesbe belefõzöm (leszûrésnél az elsõ, ami azonnal repül), pirinyó adagokat használok belõle ízesítésként, de hogy ez legyen a jelleget adó alapanyag, na nem!
Aztán ahogy elolvastam Kata írását, felötlött bennem: miért ne? Az alma biztos korrekten tompítja a harsogó zellerízt! A receptet ráadásul megvitattam a kolléganõmmel, aki kimondta a bûvös szót: birsalma!
Így debütált nálunk is a zellerkrémleves: almával, birsalmával, gyömbérrel - és szemlesütve kell bevallanom, hogy eszméletlen finom lett!
Fotó nem készült, egy bézs színû krémlevest tessék elképzelni :-)
Birsalmás zellerkrémleves
Hozzávalók:
- 1 közepes gumó zeller
- 1 birsalma
- 1 közepes édes alma
- 1-2 tk. cukor ...