Birsalmás-sütõtök krémleves.
sponsored links
Még árválkodott a polcon két szép birsalma, gondoltam fõzök belõle egy krémlevest. Mivel éppen a sütõtököt daraboltam fel sütés elõtt, eszembe jutott, hogy egyszer Chef Vikinél láttam egy krémleves receptet, amelyhez a birsalmát megsütötte a sütõtökkel együtt. Gyorsan utána is néztem, és már ment is a birsalma a tökkel együtt a sütõbe. Úgy jártam el mint ahogy Vikinél láttam, én is megtûzdeltem a birsalmát szegfûszeggel sütés elõtt, sõt még mézet is csorgattam rá, mint a sütõtökre is. Sütés után pedig kezdõdhetett a levesfõzés. Kicsit azért a saját ízlésemre alakítottam át, így a fûszerek mellett került bele még fehérbor, és tejszín, tálaláskor pedig pirított mandulával szórtam meg a tetejét. Külön nem érzõdött ki sem a birsalma, sem pedig a tök íze, együtt viszont egy nagyon finom, aromás ízt kaptam. Ebben a hideg, téli idõben pedig jó volt elkanalazgatni ezt a krémes levest, mely narancssárga színével, a napsütést hozta be a konyhába.
Hozzávalók:
2 db birsalma
30 dkg sütõtökpüré
cukor (v. édesítõszer)
1-2 tk vaníliaaroma
méz
õrölt fahéj
reszelt citromhéj ...