Birsalmás libaleves
sponsored links
Az idén hihetetlen mennyiségû birsalma termett a kertünkben. Még úgy is jócskán maradt, hogy három felé elosztottuk a családban. A két otthon között szépen megutaztattuk a gyümölcsöket és most folyamatosan felhasználom nehogy megromoljanak. A recept régi hajdúsági berkekbõl származik és most ezt alakítottam saját ízlésre némi praktikával felturbózva.
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítési idõ: libaleves fõzése kb. 3 óra majd a birsalmás változat elkészítése kb. 30 perc
50 dkg aprólék (zúza, szív, szárny, nyak összevágva)
50 dkg birsalma
175 g tejföl (1 kis pohár)
1 db citrom
- Majd vegyünk ki egy másik edénybe 2,5 liter levest és kockázzunk bele 50 dkg megmosott, kimagozott birsalmát.
- Így fõzzük tovább a levest közepes fokozaton kb. 15 percig vagy amíg meg nem puhul a birsalma.
- Majd a birsalma felét kivesszük. A levesben maradt gyümölcsöket a tejföllel simára turmixoljuk. Végül hozzáadjuk az aprólékot, a kivett fõtt birsalmát és egy egész citromot hozzáfacsarunk. Az eredeti recept lisztes habarást írt, de én most számûztem egy kicsit a lisztet, ezért találtam ki az alternatív sûrítési megoldást.
- Igazi különleges és ízletes levest kaptunk végeredményként. Nálunk szélsebesen elfogyott ez a birsalmás libaleves.
További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következõ oldalakon:
vagy
Nyomtasd ki a bejegyzést!