Birsalmás-krumplipürés rakott harcsa.
sponsored links
Az õsszel vásárolt nagyobb mennyiségû birsalmát szépen elraktároztam a hûvös pincébe, és ennek köszönhetõen még mindig van belõle néhány darab. Olyan egészséges, és szép maradt, hogy egyetlen szemet sem kellett szerencsére kidobni. Valami diétásabb ebédet szerettem volna ma is készíteni, így eszembe jutott, hogy Chef Vikitõl már jó régen elmentettem egy birsalmás-halas rakottas receptet. Gyorsan elõ is kerestem, és már hozzá is láttam a fõzéshez. Még Viki tengeri halfilével készítette el, addig én az általunk igen kedvelt afrikai harcsával próbálkoztam, méghozzá igen nagy sikerrel. A birsalmát elõször félpuhára fõztem, majd egy jénaiba rétegeztem a halszeleteket, a kétféle almát, és az elkészített krumplipürét, majd irány a sütõ, ahol szép pirosra sütöttem. Mire a krumplipüré teteje szép pirosra sült, azalatt az idõ alatt a hal, és az alma kellõen megpárolódott. Együtt egy nagyon finom, könnyû, ebéd kerekedett, amely szerintem egy diétába (legalábbis az enyémbe) beilleszthetõ.
Hozzávalók:
pár szelet afrikai harcsafilé
2 db birsalma
2 db alma
krumpli(kb. 1 kg)
vaj
2 db tojás ...