Birsalmás-gesztenyés sütõtöklekvár

2012-12-29

sponsored links


Teljesen véletlenszerûen rögtönöztem ezt az különleges téli lekvárt. Megsütöttem egy elég nagy adag tököt, gondoltam, egy részébõl készítek valami lekvárféleséget. Volt pár birsalmám, amik már elkezdtek barnulni itt-ott, kezdeni kellett velük valamit. Aztán egyszer csak eszembe jutott a mélyhûtõben lévõ natúr geszenyemassza, gondoltam egyet, és beledobtam a készülõ lekvárba. A végeredmény egy mustársárga, meglepõen finom és illatos téli csemege, kennyérre, süteménybe, keksz mellé is finom. Mindhárom íz finoman érzõdik, a birs savanykássága nagyon jól ellensúlyozza a sütõtök édességét, a geszetenye pedig egy különleges plusz ízt ad az egésznek.

Hozzávalók: egy nagyobb sütõtök fele, 2-3 birsalma, egy csomag natúr gesztenyemassza (természetesen lehet édesített is, ebben az esetben szerintem elig kellene édesíteni a lekvárt), ízlés szerint ...

Folytats a blogon ... naspolyakonyha.blogspot.com/2012/12/b...

sponsored links

Keres?s