Birsalmás-gesztenyés sütõtöklekvár
sponsored links
Teljesen véletlenszerûen rögtönöztem ezt az különleges téli lekvárt. Megsütöttem egy elég nagy adag tököt, gondoltam, egy részébõl készítek valami lekvárféleséget. Volt pár birsalmám, amik már elkezdtek barnulni itt-ott, kezdeni kellett velük valamit. Aztán egyszer csak eszembe jutott a mélyhûtõben lévõ natúr geszenyemassza, gondoltam egyet, és beledobtam a készülõ lekvárba. A végeredmény egy mustársárga, meglepõen finom és illatos téli csemege, kennyérre, süteménybe, keksz mellé is finom. Mindhárom íz finoman érzõdik, a birs savanykássága nagyon jól ellensúlyozza a sütõtök édességét, a geszetenye pedig egy különleges plusz ízt ad az egésznek.
Hozzávalók: egy nagyobb sütõtök fele, 2-3 birsalma, egy csomag natúr gesztenyemassza (természetesen lehet édesített is, ebben az esetben szerintem elig kellene édesíteni a lekvárt), ízlés szerint ...