Birsalmasajtos ricottás kuglóf
sponsored links
A látszat csal. Ez tényleg kuglóf, csak kerek formában sütöttem. Olyan csodásan passzol a birsalmasajttal, hogy nem is értem eddig hogy nem jutott eszembe ez a variáció. Egyébiránt az eredetileg aranymazsolával készült változat is nagyon finom, de a birssel igazán ütõs lesz.
Mostanában többször eltûnõdtem azon, hogy az milyen arányban áll egymással egy desszert, édesség süti elkészítésére fordított energia, illetve a felhasznált anyagok egyszerûsége, és a végeredmény maga. Két hete már, hogy készítettem egy nagyon egyszerû kefires almás sütit, amirõl gyanítottam, hogy nem fogom szeretni, de egyrészt rémesen egyszerû volt, ami igen csábító, illetve a fotó is annyira szép, és rusztikus volt, hogy hagytam az érzelmeimet felülkerekedni a józan eszemen. Erika szerint nagyon finom volt, szerintem meg simán igénytelenül szar volt, és úgy jellemeztem, hogy pont annyit adott, mint amennyi energiát én beleraktam. Közel semmit. Viszont utólag azt is sajnáltam.
De aztán itt van ez a ricottás kuglóf, ami nem sokban különbözik az elõbb említett almástól a belé fektetett ...