Birsalmakrémleves
sponsored links
A birsalmatorta receptjénél írtam már, hogy az utóbbi 1-2 évben végre elkezdtem többféleképpen hasznosítani a birsalmát. A birsalmakrémleves lett az egyik kedvencünk, édeskés is, fanyar is, melegen és hidegen is finom. Levesbetétként - elsõsorban Regina kedvéért - mazsolát szoktam tenni bele, most ennek hiányában aszalt vörösáfonyával készítettem, de pirított mandulát is szórhatunk a tetejére. A fûszerezését is sokféleképpen variálhatjuk, szoktam készíteni vaníliával vagy fahéjjal, de a forraltboros ízvilág felé is elmehetünk egy kis szegfûszeggel pl. (ilyenkor egy kevés fehérbor sem árt a levesnek). Most a legegyszerûbb alapverziót fõztem, semmilyen külön fûszer nem került bele, így is finom és különleges a leves. Szerencsére még mindig van az õsszel lefagyasztott birsbõl, néhány birsalmás ételt még biztosan fogok készíteni, mielõtt megjelenik a sok friss tavaszi zöldség-gyümölcs
Hozzávalók (4-5 adaghoz): ...