Birsalmahabtorta

2011-10-17

sponsored links


Ez úgy volt, hogy már tavaly piszkálni kezdte a fantáziámat, hogy kellene egy tortát készíteni birsalmával....de elmaradt.
Aztán jött az idei birsalma szezon, érlelõdött, érlelõdött, a terv, egyik héten ilyen verzió, másik héten másik, aztán tanácstalanság, újabb terv.    Most hétvégén teljesen beérett a gondolat,  s  rámtört  a vágy (szó szerint), és nem volt menekvés, megkellett csináljam ezt a tortát. Persze délután (mondhatni este) tört rám ez a vágy/kíváncsiság, de ez nem akadályozott meg semmiben...

Nem mindent így terveztem el, pl. a tetejére diós habcsókokat akartam készíteni, de a sütõben a hab meggondolta magát, és nem lett kis csúcsos szépség, hanem macaronra (megjegyzem, macaront még csak képen láttam, és soha nem is próbáltam készíteni itthon) hajazó csókok lettek (ami nem gond, de mégegyszer kétlem, hogy így sikerülne...). Ha már macaron a kinézete, akkor legyen töltve, töltöttem, a torta saját krémjével, tálalás elõtt, mert szinte biztos voltam benne, hogy lágyítana a habot (így is van).

A torta pár éves befõttbõl készült, szóval ha befõttünk van, tehát nem szezonfüggõ. Természetesen használhatunk friss gyümölcsöt is, de akkor fõzzük meg frissen befõttnek kis szegfûszeggel ízesítve.

Készítettem hozzá: 4 tojásból diós vizespiskótát,  egy adag birsalmahabkrémet, és a krémbõl kimaradt tojásfehérjébõl diós habcsókot.

A laphoz: ...

Folytats a blogon ... kiskukta.blogspot.com/2011/10/birsalm...

sponsored links

Keres?s