Birsalma zselé

2011-09-13

sponsored links


Kaptunk birsalmát, egy vödörrel. Lekvárt nem szerettem volna, mert az még talán most is van a szekrényben, lett belõle kompót és zselé. 
Zselé a héjából, elég kemény meló volt, mire megpucoltam.:) 
Annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük fõni. Alacsony hõfokon addig fõzzük, míg be nem pirosodik. Figyelni kell rá, mert elfõhet a leve.  Az elõzõleg fõzött kompótból a fûszereket átpakoltam ebbe a lébe is. :) 

Ezután a szõrszitába borítottam - lehet egy konyharuhával bélelt szûrõbe tenni - és egy éjszakát hagytam lecsöpögni. Másnap lemértem és annyi cukrot adtam hozzá - így utólag sztem egy kicsit sok ez így - mennyi lé van és ...

Folytats a blogon ... kulinarisizbombak.blogspot.com/2011/0...

sponsored links

Keres?s