Birsalma project I. - lekvár
sponsored links
Gyönyörû sárgán ragyognak az érett birsalmák a fán, meg alatta. Egyik-másiknak akkora a súlya, hogy már a földet érés is nyomokat hagy a bõrén (is). Ez sajnos az állandó lakókat nem zavarja - õk már idény elején kiépítették kényelmes lakásukat a birsalmában.
Nem egyszerû - fõleg nem gazdaságos - a birsalma tisztítása: mosás, szõrtelenítés még csak hagyján, de utána komoly fizikai munka a gyümölcs darabolása és lakó / lakás mentesítése.
Az összedarabolt birsalmákat lemértem, rozsdamentes fazekamba tettem egy citrom levével és a megmosott citrommal együtt, felöntöttem vízzel és fõzni kezdtem.
Viszonylag gyorsan összeesett. Ekkor eltávolítottam a citromot és az almadarabokat a botmixer gondjaira bíztam.
A már sima péphez hozzáadtam a tiszta súly ...