Birsalma parfé

2011-10-06

sponsored links


A birsalma ritkaság, sõt igazi kincs, legalábbis nálunk. Tavaly nagyon biztos voltam a dolgomban, hogy ráérek a nagyobb adag zselé és egyebek befõzésével. Persze mire feleszméltem már sehol sem lehetett kapni. Egyébként sem látni a boltokban, csak kis útszéli bódékban vagy pedig egyenesen a termelõktõl lehet beszerezni. Most viszont, már befõztem egy adagot, de fel szerettem volna idézni a tavalyi birsalma mousse tortát, ezért hasonló fûszereket használva összedobtam egy parfét, ami egyébként nem túl édes. Nem véletlen, hogy a dió és a birsalma szezonja egybeesik, mivel igen jól kiegészítik egymást. Ezért aztán ropogós elemként juharszirupos karamellizált dió, makadámdió és pisztácia is került a parféba. Érdemes posírozott birsalmával és karamellszósszal tálalni.

Hozzávalók: 
500 g birsalma (tisztított mennyiség)
1 darab fahéj
szerecsendió virág
2-3 zöld kardamom
3 tojásfehérje
150 g barnacukor ...

Folytats a blogon ... mandulasarok.blogspot.com/2011/10/bir...

sponsored links

Keres?s