Birsalma kompót - birsalma fõzelék
sponsored links
Újabban a birsalma nem is tûnik olyan borzasztónak, mint gyerekkoromban. Soha nem ettem belõle, a tejfeles birsalma levesbõl ezután sem fogok, hiába kínálja Mamikám, de a birsalma kompót jöhet.
A megpucolása, és szeletelése macerás, de ha szép érett példányokról van szó, egészen könnyen felszeletelhetõ. Elõször mindenképpen javasolt ledörzsölni róla a "bondát". Azután már csak fõzni kell, míg megpuhul. A végén adható hozzá kevés édesítõ szer, stevia, gyümölcscukor, vagy méz ízlés szerint. Fûszerek közül fahéj, vagy szegfûszeg. Én natúran fogyasztom, de a többiek azért 1 birsalmához legalább két kanál cukrot illesztenek. (Áááááá... :) )
Fõzelék ...