Birkagulyás gyöngybabbal
sponsored links
Az alábbi recept egy remek nyári egytálétel, bográcsban, de akár otthon is kisebb adagban el lehet készíteni.
Birkagulyás gyöngybabbal
Hozzávalók 6 személyre: 50-60 dkg birkahús, 20 dkg gyöngybab, 1 sárgarépa, 1 kisebb szál petrezselyemgyökér, egy cikk zeller, 1 nagyobb fej hagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, 1?2 cikk fokhagyma, 2 evõkanál zsír, 1 púpozott evõkanál pirospaprika, só, bors.
Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk, majd felhevítjük a zsiradékot, és a hagymát megdinszteljük benne, fûszerpaprikával megszórjuk, majd kevés vizet öntünk alá, é s elkészítjük a pörkölt alapot, hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, összepároljuk, majd belerakjuk a lefaggyúzott, lehártyázott, fölkockázott húst. Fölengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, és forró vizet töltünk hozzá idõnként, és félpuhára megfõzzük. Közben egy másik fazékban, vízben a babot is csaknem készre fõzzük. Hozzáadjuk a babot a l húshoz, beletesszük a többi apróra vágott zöldséget, a zúzott fokhagymát, felengedjük a bab fõzõlevével, esetleg egy kis forró vízzel, ha szükséges, még sózzuk és készre fõzzük.