Birka és gomba avagy A bográcsom is hamis

2018-05-17

sponsored links

Ma ismét megtörtént, az ami a múlt héten.
Elõkaptam a bográcsot, hama-gyorsan tüzet raktam...
...vagy elõkaptam egy nagy lábost, begyújtottam a gázt...
Így vagy úgy, ez is finom lett ÕrültenJó lett ?
















BIRKAGULYÁS, GOMBÁVAL
    ÕrültenJó módra
Hozzávalók:
1,5 kg csontos birka pörkölt hús
1 db nagy fej vöröshagyma
6 ger. fokhagyma
2 db babérlevél
25 dkg paprika
25 dkg paradicsom
30 dkg gomba
60 dkg burgonya
petrezselyem zöldje
fûszerpaprika
majoránna
kömény (én használtam egészet és õröltet is)
sertészsír
A vöröshagymát felaprítjuk és sertészsíron üvegesre sütjük.
A fokhagymát felkockázzuk és a hagymához adjuk, majd egy-két perc pirítás után hozzáadjuk a húst is.
Amikor a hús egységesen elveszti nyers színét, megsózzuk, meghintjük fûszerpaprikával, babérlevéllel, köménnyel és majoránnával ízesítjük, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és pörkölt módján fõzzük.
A paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra feldaraboljuk, aztán bõ 1 óra fõzés után a pörköltbe szórjuk és így fõzzük tovább.











A gombát és a burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk.
Újabb 1 óra fõzés után, beleszórjuk a gombát, amivel egy jó 20 percig rotyogtatjuk, és jöhet a burgonya.
Amikor minden puhára fõtt, egy jó adag, durvára vágott petrezselyemzölddel frissítjük.
Az én húsom ennyi idõ alatt készült el, de ez természetesem a hús minõségétõl illetve az állat korától is ?




Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/05/...

sponsored links

Keres?s