Beérett a kovászos uborkám
sponsored links
Bár nagyon féltem, hogy a hideg, borús idõ miatt nem fog beérni a hétfõn eltett kovászos uborkám, most örömmel mondhatom, hogy mégiscsak elkészült, és isteni finom, kellõen sós és jó ropogós. Azért némi segítséget nyújtottam neki az érés beindulásához, ugyanis az alatta levõ tálba (amit kifutás ellen raktam alá) az elsõ két napon idõnként annyi meleg vizet öntöttem, amennyi belefért. Amikor kihûlt, akkor kiöntöttem, és ezt megismételtem néhányszor. Ma már olyan szép sárgásnak látszottak az uborkák, próbakóstolást végeztem, és örömmel állapítottam meg, hogy készen van. Nagy üvegtálba szedtem, rászûrtem a levét és folpackkal letakarva hûtõben tárolom. Csak egy baj van: mindig olyan hamar elfogy. Most is ebédre legalább 4 uborkát megettem, friss ropogós héjú kenyérhez és ...