Bevállalom!

2011-10-22

sponsored links



Egyik bloggertársam M@rti még a hónap elején indított egy játékot  Bevállalod?! Bakik...és ami kimaradt címmel. A játék azóta valóságos mozgalommá nõtte ki magát, egyre többen érezzük úgy, hogy az elrontott, félresikerült dolgainkat igenis fel merjük vállalni egymás és ország-világ elõtt szégyenkezés nélkül.
Hisz mindannyian hibázunk, a legjobb szándék mellett is becsúszhatnak tévedések, váratlan események, apróbb balesetek amelyek azonban a munkánk végsõ kimenetelét vagy  kinézetét negatívan befolyásolják.
Az én legnagyobb konyhai bakimról sajnos nem készült fénykép. Egy gombaházikó tortát készítettem egyik barátnõm unokájának. Két tojásból sütött piskótalap zöld fondant bevonattal virágokkal, katicabogarakkal stb. volt az alap, erre került a drapp színû fondanttal bevont tönk ajtóval, ablakokkal ellátva, a  belseje pedig lekváros piskótatekercs volt. A gomba kalapját inox tálban sütött kakaós piskóta alkotta, melyet három helyen elvágva csokikrémmel töltöttem. Kívülrõl piros marcipánnal borítottam és színes pöttyöket kapott. Nagyon bájos lett mikor teljesen elkészült, elégedett voltam vele és indultam a szomszédasszonyért, hogy jöjjön lefényképezni. Ahogy az ajtóból visszanéztem, hogy gyönyörködjek benne, láttam, hogy dõl, de már nem tudtam semmit tenni. Ez ugyanis tavaly nyáron volt és a nagy melegre így reagált. Mivel elég nagy tálcára volt téve, csak a tálcán dõlt el. És ekkor a lehetõ legrosszabbat tettem, mert megpróbáltam visszaállítani.
Nem is részletezem tovább, mert visszaemlékezni is rosszul esik, akkor meg teljesen beteg voltam miatta.
Telefonáltam a barátnõmnek, hogy jöjjön el és döntse el mi legyen vele. Persze elvitte és azóta is gyakran emlegetik, milyen finom volt.
A hal tortának szintén a nagy meleg volt a baja. Egy nagy ho-ho-ho horgász kapta születésnapjára, akinek a ...

Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2011/10/beval...

sponsored links

Keres?s