Bevert tojás Hadik módra
sponsored links
Régi érettségi tétel, csak gyakorlati vizsgán lehetett kóstolni. Az elõképe nyilván az Eggs Benedict, magyarosítva. Az eredeti receptben borjúhús szerepel. Ezt egy rövid sóhaj kíséretben nyugodtan helyettesíthetjük sertéssel.
Bevert tojás Hadik módra (2 személyre):
25 dkg gombát meleg vízben alaposan megmosunk, vékony szeletekre vágunk. 1 evõkanál olívaolajon megpárolunk 1 evõkanál reszelt hagymát. Hozzáadjuk a gombát. Megborsozzuk, adunk hozzá egy kevés majorannát, és addig pároljuk, míg saját levét el nem fövi. Megszórjuk 1 púpozott teáskanál liszttel, kicsit kevergetjük, majd felengedjük 1 dl tejszínnel, és fokozatosan annyi vízzel, hogy bevonóképes mártás legyen. Apróra vágott zöldpetrezselymet teszünk bele, és most sózzuk. 20 dkg darált sertéshúsból sóval, borssal, 1 tojásfehérjével, 1 gerezd zúzott fokhagymával és kevés zsemlemorzsával fasírtot gyúrunk. Két lapos ...