Betyárleves
sponsored links
Vannak ételek amelyek szorosan kapcsolódnak életünk egy-egy szakaszához. Számomra az egyik ilyen étel a betyárleves, amelyet leggyakrabban egyetemista koromban, egy kecskeméti kis kocsmában ettem. Jó, házias konyhája volt, ha pl. a húsleveshez májgaluskát kértünk, akkor gyakran egy darabot kaptunk, de az ökölnyi méretû volt és rendkívül jó fûszerezésû. Az egyetem befejezése után is többször összejött kis csapatunk (mára már sajnos megritkultak ezek a találkozók), akkor mindig betyárlevessel készültem, hogy ezzel is felidézzem az együtt, vidámságban elköltött ebédeket, vacsorákat. (A betyárlevesbe most -lustaságból:)- kanalas tészta került, de készíthetjük csipetkével is.)
Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
1 közepes hagyma
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 kisebb zellergumó
3 gerezd fokhagyma
15 dkg csiperke gomba ...