Betyár Pizzéria ? Juhé pizza (32 cm), Rántott palacsinta mogyorókrémes töltelékkel
sponsored links
A hét nagy tapasztalata, részemrõl az, hogy elértem azt a kort, hogy ha egyik hétvégén két estét egymás után végigszórakozok, és a másodikon, igazán odateszem magam, akkor bizony egész héten bármit is eszek, bármit is teszek maximum 60% -on fogok tudni pörögni. A jó hír az, hogy a hétvégén nem tervezek a múlt hetihez hasonló programot, inkább elmegyek, eszek valahol valami említésre méltót, és a nyugalom szigetén fogom elölteni a maradék idõmet. Visszatérve a péntekre, jön a megszokott pizza, méghozzá a Betyár Pizzériától, akik igazán magyaros hozzáállással készítik a pizzát. A magyaros kiadás elsõsorban a feltétek variálásában merül ki, amik bizony nagyban megnehezítik az ember döntését. Mivel juhtúrós pizzát már régen ettem, és legutóbbi pizza rendelésem alkalmával is próbáltam megtalálni az igazit, ezért a Juhé pizza, 32 centiméteres kiadásban, és mivel zöldség fronton nekem kicsit hiányos, így némi extra kukorica feltét, mindennek a tetejére. Egy ilyen kemény hét után, megérdemli az ember a kényeztetést, így a pizzánál nem álltam meg, a gyomromban keletkezett ûr még kitöltésére váró részét, mogyorókrémmel töltött rántott palacsintával igyekeztem kitölteni.
Esztétika,megjelenés: Ha emlékeim nem csalnak, akkor már jeleztem, hogy ez a doboz nálam benne van az elsõ 5 ?ben és ezen is igyekeznek felhívni rá a figyelmet, hogy õk kicsit máshogyan próbálják ezt az egészet csinálni. (?Ami magyar!?). Ami a doboz kinyitása után rögtön nyilvánvaló, hogy a tészta vastagságban, egyáltalán nem próbálják hozni az olaszos vákony tésztát, a tészta vastag, szélein barnára van sütve, így már ránézésre is biztos, hogy nem lesz nyers a közepe. Az alapot fokhagymás tejföl adja, így piros szint ne keressetek a képeken, erre kerül a sonka és a bacon, amikbõl a pizza minden egyes pontjára jutott. Az extra kukorica színesíti kicsit a képet, amúgy a fehér és a rózsaszínes szín dominálna, de az biztos, hogy ha én állítottam volna össze a Juhé ?t, akkor alapból rajta lenne a kukorica is. A fehér csomók, amik szintén mindenhol megtalálhatók a pizzán, nem a lejárt szavatosságú tejfölrõl tesznek tanúbizonyságot, azok bizony a juhtúró darabkák. Kisebb, nagyobb falatkákra morzsolva kerültek a pizzára, így mindenhova jutott belõle, és helyenként a sajt nem is tudta teljesen betakarni. Nálam ez a pizza a maga kategóriájában kifogástalanul néz ki. Ennél , csak egy stílusosan tálalt, friss zöld fûszernövényekkel borított pizza tud jobban kinézni.
Pont:9/10
Ízvilág: A már említett tészta, nem kenyér ízû, enyhén édeskés, de az is érzõdik rajta, hogy ha vékonyra nyújtották volna, akkor bizony némi oregánóval pár perc erejéig egészen Olaszországig tudná az ember repíteni. Az alap ugye nem paradicsomos, nem is tudom, hogy az milyen lenne a juhtúróval, de ami biztos, hogy figyeltek rá, hogy ne legyen túl fokhagymás, így a fokhagyma nem tudja elnyomni a többi ízt. A sonka nem egy nagy kaland, a bacon viszont rendben van, nem tocsog tõle a zsírban a pizza, és megfelelõ mennyiségû füstös ízzel is beleszáll a közösbe. Bár nem az eredeti konstrukció része, de az édeskés kukorica, még egy két csepp élvezetet biztosít. Az egész pizza legmeghatározóbb része a juhtúró, ami a jellegzetes ízével egy egészen más ízvilágot eredményez. Bármennyire is finom, azt nem merem mondani, hogy mindenki elégedett lenne ezzel az ízzel. A juhtúrót még ki nem próbálóknak azt javaslom, hogy vegyenek maguk mellé valakit, aki tutira szereti, és úgy próbálják ki, mert ez bizony vagy szerelem lesz, vagy utálat, ezzel az ízzel szemben részemrõl a közömbösség elképzelhetetlen. Nálam az íz kombináció nagyon betalált, ha ez az igazán magyar pizza, akkor az finom és pont.
Pont:9/10
Mennyiség: A centi szerencsére, most nem maradt otthon, pedig mivel már egy kicsit elfogulttá váltam, biztosan rámondtam volna, hogy 32 centi, vagy ha nincs is annyi, azt a fél centit ilyen minõség mellet el lehet nézni. Méricskéltem én, több irányból is, de a matek sajnos nem hazudik, ha valami kb. kör alakú, akkor kb. az átmérõje is ugyanakkora lesz mindegy hogyan mérjük. Az elsõ mondat elég árulkodó, de a másodikban el is jött az idõ, hogy konkretizáljam kicsit, az a helyzet, hogy ha volt is 32 centis a pizza, a sütõben összement 30 centisre. Ez akárhogy is számolom több mint 6% veszteség, amit azért több ,mint a jegybanki alapkamat duplája? A pizza jó, de még mindig korrektebb lenne a sütés utáni méretet feltüntetni. A sopánkodásomat leszámítva, a vastag tésztának és a bõséges feltéteknek köszönhetõen jóllaktam vele, de sajnos szigorúnak kell lennem.
Pont:7/10
Kiszállítási idõ: Kilométerek ide vagy oda, szállítási területen belül illik tartani az ígért kiszállítási idõt. Nekik ez maradéktalanul sikerült kb. 32 perccel a rendelés után már az asztalomon is volt a tészta. A pizza melegen érkezett, a palacsintába töltött mogyorókrém, még a pizza után is égette a nyelvem hegyét. Igazából ez a negyedik versenyszám, amiben jól teljesítenek, kezdem õket nagyon megkedvelni. A kiszállítás fontos eleme a futár is. A futár szinte felsuhant az ajtómhoz, és nem az a borravalóért sorban álló típus volt. Természetesen a jó étvágy kívánás mellet azért elfogadta és megköszönte azt ami neki járt.
Pont:8/10
Ár/érték: Mivel nem igazán tértem ki a palacsintára, ezért most ejtek róla néhány szót. Az árral kezdem, ami a két bundásért cserébe 639 forint. Ez nem kevés, és kettõs érzelmeket keltette bennem. A palacsinta és a mogyorókrém finom, viszont ez a bunda kicsit bekapta az olajat, így elég nehézzé tette a desszertet. Aki szereti az ilyen módon megvariált deszertet, annak minden bizonyára be fog jönni, én máskor ez tuti nem fogom választani. A pizzánál egészen más a helyzet. Juhé 32 centi kiadás extra kukoricával 1390 forint. Na ez már igen, egy valójában 30 centis pizza egy xtra feltéttel, ennyi pénzért jó üzlet, és a minõséget figyelembe véve pedig kifejezetten tudom ajánlani. Nem ma kezdte az étterem, reméljük, ha a rezsicsökkentés üteme lassul, akkor sem veszít az étel a minõségébõl, inkább ha nagyon muszáj az árakkal játszanak, ebbõl a minõségbõl ne engedjenek.
Pont:8/10
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30