Betyár karaj - Cotlet haiducesc
sponsored links
Hozzávalók4 személyre: 4 szelet csontos karaj, 1 evõkanál liszt, 2 dl vörösbor, 2 hagyma, 1 fej fokhagyma, 1 evõkanál zsír, só, bors, csombor, bazsalikom, csípõspaprika.
Elkészítése:A hússzeleteket bedörzsöljük frissen õrölt borssal meg kevés sóval, fóliával letakarjuk és 2-3 órára félretesszük. A zöldfûszereket 2-3 cikk fokhagymával apróra vágjuk, kevés sóval kidörzsöljük. A megpucolt hagymát vastagabb szeletekre vágjuk, felét egy tepsibe tesszük. A zsírt egy serpenyõben felhevítjük, a liszttel megszórt hússzeleteket mindkét felükön pirosra sütjük, majd a hagymára helyezzük. Megszórjuk a zöldfûszerkeverékkel és befedjük a megmaradt hagymával, fokhagymával meg a szeletekre vágott csípõspaprikával. A serpenyõben maradt forró zsiradékra rátöltjük a bort, felforraljuk, az odasült pörcöt felkaparjuk, majd az egészet a húsra töltjük. Forró sütõben 20 percig pároljuk. Petrezselymes krumplival és savanyúsággal tálaljuk.
Cotlet haiducesc
Ingrediente pentru 4 persoane: 4 felii de cotlet cu os, 1 lingurã fãinã, 200 ml vin ro?u, 2 ceape, 1 cãpã?ânã usturoi, 1 lingurã unturã, sare, piper, cimbru, busuioc, ardei iute.
Prepararea: Cotletele se asezoneazã cu sare ?i piper, se acoperã ?i se pun deoparte 2-3 ore. 3 cã?ei de usturoi se piseazã cu sare, se adaugã cimbru ?i busuioc mãrun?it sau uscat, iar ceapa curã?atã se taie felii mai groase, jumãtate se presarã într-o tavã. Feliile de cotlet se dau prin fãinã, se rumenesc la foc mare în untura încinsã, se ung pe ambele pãr?i cu usturoiul pisat cu cimbru ?i busuioc, apoi se a?azã în tavã ?i se presarã deasupra ceapa ?i usturoiul rãmase ?i ardeiul iute feliat. Se toarnã vinul peste grãsimea rãmasã în tigaie, se rade cu o spatulã de lemn rumeneala ?i se fierbe la foc mare 2-3 minute, apoi se toarnã totul peste carne ?i se introduce în cuptorul fierbinte pentru 20 minute. Se serve?te cu cartofi natur.